Zoeken
  • Julie Bekaert

1 jaar ♡


Isolde mocht voor haar verjaardag de hoofdrol spelen in een cakesmash fotoshoot: een echt avontuur! ツ

Een baby is een kind tot ongeveer 1 jaar.

Een dreumes is een kind van ongeveer 1 tot 2 jaar.

Een kind tussen de 1,5 en de 4 jaar noemt men een peuter.

Een kleuter is een kind van ongeveer 4 tot 6 jaar.


We zouden hieruit kunnen concluderen dat - vanaf 7 oktober 2019 - Isolde als een dreumes door het leven kan gaan (of kruipen). Maar... Een grote "maar": ik wil en zal nog even volhouden dat Isolde mijn baby Isolde blijft.


Waarom ik mij hier zo krampachtig aan wil vasthouden? Omwille van de eenvoudige reden dat het nog maar lijkt alsof het gisteren was dat we Isolde hebben leren kennen. Het voorbije jaar is voorbijgevlogen. De confrontatie is groot: alle clichés worden steenhard bevestigd. De tijd zou vliegen eens je kinderen hebt. Wel ja effectief... ze vliegt!


Anderzijds voelt het ook aan alsof we al zo ontzettend veel hebben meegemaakt op dat ene jaar tijd. Haar eerste levensjaar, of mijn eerste jaar als mama zijnde, lijkt het meest intense jaar van mijn leven. Nog nooit heb ik zoveel stilgestaan bij kleine vreugde-momentjes, zoals bijvoorbeeld Isolde die voor het eerste in haar handjes klapt. Of Isolde die strijk gaat van het lachen om een simpele gekkenbek van haar papa. En ook nog nooit ben ik zo bewust keuzes gaan maken in hoe ik mijn leven wil aanpakken. Het is alsof ik elke dag steeds meer besef dat we maar 1 keer leven. Dat elke dag maar 1 keer passeert. En tenslotte: nooit had ik gedacht dat mijn liefde voor mijn meisje zo onwaarschijnlijk groot ging zijn.

De welgekende formule van een verjaardagsfeestje: taart, kroontje, zingen en klappen! ツ

Hoe we haar eerste verjaardag gevierd hebben? Waarschijnlijk niet veel anders dan alle andere dagen. Want zoals iedere andere dag, kan ze steeds genieten van de grootste aandacht. Het enige verschil was dat daar nu ook een grote verjaardagstaart bij kwam kijken, een kroontje en haar hele familie om samen voor haar te zingen. Alle zussen, nichtjes en ouders bij elkaar voor een officieel verjaardagsfeestje van 2 tot 5. Uiteraard. En met zijn allen konden we nu samen naar haar staren en haar bewonderen. Zoals dat hoort op een verjaardagsfeestje. Kijken hoe ze haar eerste hapje van een taart proefde. Hoe ze de show stal kruipend van het ene speelgoedje naar het andere. Hoe ze een poging maakte om eerste stapjes te zetten samen met haar meter. Enzovoort...

Maar nu even heel serieus. Ik kan echt tranen laten op dit eigenste moment. Ik word zo emotioneel bij het besef dat ik een dochter heb van al 1 jaar jong. Al 1 volledig jaar. En ja, ik ben extreem gelukkig. Tuurlijk. Misschien zijn het nog resterende zwangerschaps-hormonen die mij zo onevernredig emotioneel maken? Misschien ligt het gewoon aan mij? Geen idee. Maar laat dit verjaardagsweekend duidelijk ook de geschiedenis in gaan als een emo-weekend. Eentje om nooit te vergeten.


Baby's. Ze doen wat met je. Of correctie: dreumes... Neen, ik blijf er bij: baby's.

Baby Isolde. Voor altijd!


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven