Zoeken
  • Julie Bekaert

3 maanden vakantie: wat te doen?

Bijgewerkt: 24 nov 2018Pure vakantie

3 maanden zwangerschapsverlof of moederschapsrust. Ik verkies de term "vakantie". Want zo mooi verdient het ook te klinken. 3 maanden geen verplichting om te gaan werken maar in de plaats daarvan tijd spenderen met je dochtertje. Dat is pure vakantie!


Maar de hamvraag die ik mij voordien stelde: wat ga ik in hemelsnaam die hele tijd doen? Wordt die aangeboden tijd volledig geconsumeerd door de verzorging van mijn baby? Of heb ik effectief nog een beetje tijd over voor me-time?


Wel, inmiddels is baby Isolde 6 weken oud. Dit wil zeggen dat ik bijna in de helft ben van mijn pure vakantie. Tot nu toe, heeft ons mini-meisje wel degelijk het merendeel van mijn tijd al ingepalmd. Maar stilletjes aan tracht ik wel te multitasken bij haar, hoewel ik geleerd heb uit een opleiding van mijn werk dat multitasken onbestaande is.


Wat wij concreet uitspoken alle dagen?


De eerste wandeling met ons drietjes!

- Voornamelijk wandelen => En wat zijn we de weergoden al dankbaar tot nu toe! Al vanaf dag 2 na thuiskomst hebben we onze mooie buggy uitgetest. Zalig om te wandelen tussen de mooie herfstblaadjes! Eigenlijk is een wandeling een win-win-situatie voor mij en Isolde. Zij vindt het leuk om te slapen op een bewegend ritme en ik geniet van een beetje beweging in de frisse buitenlucht. Ook een ideale manier om mijn fitbit nog eens op de proef te stellen.Vermoeiend al die bezoekjes....

- Bezoekjes => Naast het wandelen, proberen we zoveel mogelijk bezoekjes te brengen (en krijgen) bij familie en vrienden. Uiteraard staan onze lieftalige (schoon)ouders op de eerste plaats. Zij zien ons nu waarschijnlijk nog veel liever afkomen dan vroeger!

Slapen, eten, slapen, eten... Vermoeiend!

- Mommy-babytime => Laat mij vooral egoïstisch zijn en dus zelf de meeste aandacht opeisen van mijn kleine baby. Zo knuffelen we veel, voeren we kleine gesprekjes met elkaar (weliswaar in een éénrichtingsverkeer voorlopig), samen dutjes doen enzovoort. En dat is voor mij nu ook deels me-time omdat ik er onnoemelijk veel van geniet! ツ


- Papa Floris verwennen => Waarom? Omdat hij dat verdient na een lange dag werken om haar pampertjes te kunnen betalen. Dus we proberen zoveel mogelijk lekker eten te maken 's avonds wanneer hij thuiskomt, of samen leuke uitstapjes te plannen. Maar jammer genoeg is baby Isolde 's avonds vaak een beetje verdrietig (lees: weenuren!). Uiteraard een jammer toeval net wanneer papa Floris thuis komt van een lange dag werken. Logischerwijze leidt dit dan ook tot enige frustratie bij ons. En omdat haar weenuurtjes al tot veel gespreksstof hebben geleid in ons gezinnetje, tracht ik er binnenkort een aparte blogpost aan te wijden. Dus: to be continued!


Volledig disconnecteren van het werk

Ook stelde ik mij voordien de vraag of ik al dan niet mijn werk zou missen. Het gevoel dat je productief iets hebt betekend voor de maatschappij. Een heel duidelijk en eerlijk antwoord: neen! Hoewel ik nooit een duidelijke scheiding had tussen werk en privé, en de gewoonte had om nooit mijn werk volledig af te sluiten 's avonds of in het weekend, heb ik nu wél resoluut beslist het werk compleet on hold te zetten. Dit is de eerste (en waarschijnlijk enige) keer dat ik volledig disconnecteer. Even weg van het werk. Enkel mij richten tot mijn nieuw pril gezinnetje. En ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze beslissing.


Tot slot: ik kan niet genoeg benadrukken hoe hard ik geniet van mijn pure vakantie. Ik ben dan ook benieuwd naar de 2e helft ervan, naar alles wat komen zal. Welke uitstapjes ik nog zal doen met Isolde, met ons drietjes enzovoort.... Om nog maar te zwijgen over de gezelligste periode van het jaar zijnde Kerstmis. Fantastisch!


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven