Zoeken
  • Julie Bekaert

9 months in - 9 months out

Bijgewerkt: 25 sep 2019

9 maanden zwangerschap. 9 maanden met een groeiend klein mensje in jou zonder enig besef wat er éffectief zou gebeuren. Gevolgd door de 9 meest intense maanden uit mijn leven (tot zover). Baby Isolde viert haar negende vermaanddag vandaag, 7 juli 2019.

9 months out

9 months in (1 dag voor D-day)

Ik hoor het Floris nog zo luidop zeggen: Ah, EINDELIJK, nu ben je vollédig "ontzwangerd" en zou je in theorie geen last meer mogen hebben van je hormonen... Mmmm, al snel probeerde ik zijn voetjes terug op de grond te krijgen. Want volgens mij zal ik voor altijd in een onevenwicht van hormonen spartelen. Of althans een excuus verdienen om - nu en dan - heel onevenredig mijn emoties te tonen. Want ja, ik ben nu eenmaal een mama. Dus dat hoort erbij. ツ


Zei ik al dat de tijd voorbij VLIEGT? Ik kan letterlijk momenten herbeleven van de voorbije maanden met de grootste verbazing. (Want ja, er is genoeg beeldmateriaal ツ) Heel vaak staar ik dan naar mijn foto's en probeer ik mezelf de vraag te stellen of ik wel genoég in het moment zélf heb geleefd. Of was ik op dat moment al aan het nadenken over morgen? Of over de zorgen op mijn werk? Of was ik aan het piekeren over iets irrelevant? In elk geval, het is voor mij echt nodig om die confrontatie te blijven aangaan. Want we leven in het NU. Punt.


Mama-zijn heeft mij voor een groot deel veranderd. En dat lijkt mij ook ontzettend logisch. Zo'n ingrijpende verandering kan niet anders dan een impact hebben op wie je bent en wat je doet. Het heeft mij in de voorbije 9 maanden echt doen beseffen wat ik belangrijk vind in het leven. Hoe ik mijn leven wil leven. En wat ik aan mijn mini-meisje wil meegeven. En uiteraard sta ik nog maar in de kinderschoenen van het mama-zijn. Uiteraard heb ik nog maar zeer weinig ervaring en zal ik hierin nog moeten groeien. Maar dat is goed. En ik kijk er naar uit!

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven