Zoeken
  • Julie Bekaert

Hoe een mini-wezentje je relatie verandert

Bijgewerkt: 28 jan 2019Van de ene op de andere dag verandert je wereld. Allemaal door 1 mini wezentje. Gek toch?

Ik geef oprecht toe dat ik een beetje schrik had (en nog steeds) voor de impact van zo'n mini wezentje op mijn relatie met mijn vriend. Want dat kan je nooit voorspellen. Het is een sprong in het onbekende.


Is er een impact geweest? Uiteraard. Dat kan ik niet ontkennen:

- De avonden zijn nu vaak chaotisch met een ween-muziekje op de achtergrond.

- De nachten waarbij je 1 blok slaapt van minstens 8 uur behoren tot een ver verleden.

=> Hierdoor vergroot de kans dat iemand van ons een beetje prikkelbaar wordt nu en dan.

=> En dat leidt wederom tot meer discussies, meestal over het meest populaire onderwerp: het huishouden.


En met alle hormonen die nog in mij ronddwarrelen, zijn er ook al vele traantjes gevloeid bij mij. Want de gedachte dat het aantal discussies tussen ons vergroot maakt mij zo bang.


2e dag in het ziekenhuis: de gelijkenissen aan het zoeken tussen baby Floris en baby Isolde

Want Floris is echt mijn ware Jakob. Daar ben ik 1000% van overtuigd. Ik hou zoveel van die jongen. Wij samen zijn de basis, waar het allemaal mee begon. En die basis moet sterk blijven. Dus vaak verstijf ik bij de gedachte dat iéts die basis zou kunnen verbreken. Maar als ik even nuchter en logisch nadenk, besef ik heus wel dat het compleet normaal is dat je nu en dan discussies voert, zeker met de komst van een mini-wezentje. En dat is misschien zelfs goed. Want strubbelingen moéten uitgesproken worden. Een sterke relatie vraagt ook een sterke communicatie. Dus dat doen we nu ook. Meer en meer. Of correctie: beter en beter.


Naast het gegeven dat we letterlijk over meer materie moeten communiceren, moeten we ook samen zoeken naar een nieuw ritme. En dat zoekproces is nog steeds bezig want vandaag bepaalt dat mini-wezentje (inmiddels 5 weken oud) ons ritme. Zo waren we genoodzaakt om eindelijk een gemeenschapelijke kalender op te stellen om zo goed mogelijk af te stemmen "wie doet wat". Allemaal in het belang van dat mini-wezentje.


Dus ja een mini-wezentje verandert wel degelijk je relatie. Het maakt ze intenser, chaotischer en uitdagender. Uitdagender in de positieve zin. Het is zo onwaarschijnlijk mooi om je eigen gezinnetje te hebben en we zijn zo gelukkig met elkaar. Maar het zal nog even zoeken zijn naar een nieuw ritme. Maar dat is ok. Dag per dag. Een mooie uitdaging.


Datenights zijn een must!

Toen de beslissing was gemaakt om aan kinderen te beginnen hadden we 1 grote afspraak. We zouden minstens 1 keer per maand een datenight hebben. Tijd voor ons 2 alleen. Zonder de baby. Want we mogen noch zullen vergeten dat we in eerste instantie liefde hebben voor elkaar. En die liefde heeft gezorgd voor dat mini-wezentje. Dus ook die liefde moet gesoigneerd worden.


Inmiddels hebben we 2 datenights achter de rug. De eerste was een uitstapje naar het sushi-restaurant. Eindelijk sushi na een klein jaartje zwangerschaps-dieet. De eerste sushi-hap was overheerlijk. Maar erna werden de sushi-hapjes overspoeld door traantjes. Ik kon me even niet meer sterk houden want het was zo vreemd om plots ons mini wezentje achter te laten. Gelukkig weet Floris als geen ander dat hij mij even moest laten wenen. Alle tranen moesten bevrijd worden. Nadien voelde ik me beter en had ik terug het vermogen om te relativeren. Want Isolde was in goede handen (zelfs de beste), van mijn eigen mama.


Nota aan mezelf: hoe meer ik schrijf in deze blog, hoe meer ik besef dat ik heel veel drama zou kunnen vermijden door gewoon even tijd te nemen wanneer het iets moeilijker wordt. Even een rustmomentje om zo nuchter en logisch te kunnen nadenken. Weg van de emoties. Maar hé, ik ben nu eenmaal een vrouw, met nog left-overs van de zwangerschapshormonen. Dus nu en dan een beetje drama mag ik mezelf toestaan, toch? ツ


1 week voor D-Day


Conclusie: JA je wereld verandert, dus ook je relatie. Je moet nog méér investeren in je relatie maar je krijgt er ook zoveel meer voor terug. Je liefde voor elkaar wordt sterker. Het is alsof baby Isolde een slotje heeft gezet op onze relatie en het sleuteltje heeft ingeslikt. We zijn voor altijd een gezinnetje nu. Ons drietjes. Geen woorden voor! ツ0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven