Zoeken
  • Julie Bekaert

Crèche die al sluit om 6 PM? Een geschenk uit de hemel!

Bijgewerkt: 29 dec 2019


Routine elke avond: chillen op de mat met de blauwe walvis ♡

Even een flashback naar het moment waarop mijn huisdokter aan de telefoon meldde: "Julie, je bent zwanger." Wauw, ik krijg nog steeds een vreemd gevoel als ik die herinnering herbeleef. Hoewel het absoluut de bedoeling was om die woorden te horen, leek het nog steeds een shock-effect teweeg te brengen. Geen idee wat ons te wachten stond.


De eerste zinvole actie na het grote nieuws: zoeken naar een kinderopvang!

Hoe onervaren en naïef we toen wel niet waren, wisten Floris en ik wel 1 ding zeker: we zoeken beter zo snel mogelijk al een kinderopvang. Een onthaalmoeder of een crèche. Hoe sneller hoe beter. Op een of andere manier leek dat ons de eerste zinvolle en noodzakelijke actie in de voorbereiding van wat komen zou. Hiernaast moeten we wel toegeven dat alle overige voorbereidingen moesten wachten tot de laatste maand van de zwangerschap. Misschien iets te chill maar hé, het is dan toch nog goed gekomen allemaal. ツ


Februari 2018. Nog maanden alvorens we onze eigen ouders inlichtten van het grote nieuws, gingen we hier en daar als zogenaamde toekomstige ouders een bezoekje brengen aan enkele crèches en onthaalmoeders dichtbij huis. Correctie: enkele crèches en slechts 1 onthaalmoeder. Al snel voelde het voor ons beter aan om voor een crèche te opteren in plaats van een onthaalmoeder. Puur een aanvoelen. Wisten we veel!


We hadden enkele crèches samen bezocht en hadden al snel een beslissing genomen. "Snel". Want dat bleek ook nodig te zijn. Dus we waren zo trots op onzelf dat we tijdig de zoektocht hadden gestart. Maar was het de juiste beslissing? Dat wisten we niet. Maar vandaag zijn we er 1000% zeker van. We vertrouwen onze crèche blindelings. Ons meisje mag van geluk spreken!

onze tafelmomentjes zijn heilig voor mij ♡

Maar 1 iets baarde mij wel direct zorgen, zijnde de openingsuren van de crèche, "maar" tot 6 uur 's avonds. Dit betekent dat ik elke werkdag op tijd zou moeten stoppen om mijn meisje van de crèche te halen. Toen, in februari 2018, dacht ik: Hoe in hemelsnaam zou dat nu lukken? Dit zou betekenen dat ik dagelijks rond 5 uur mijn werk al moet verlaten. Mijn carrière zag ik al aan diggelen slaan. Ja, ik geef effectief toe dat ik mij enorm zorgen baarde hierom. Talrijke keren heb ik hierover gepiekerd. Mijn hersenen gepijnigd om een manier te vinden dat ik zonder enig probleem en zonder enig schuldgevoel op tijd aan de crèche zou kunnen staan...


En nu ik hierover nadenk, voel ik een gevoel van schaamte. Hoe komt het dat ik mij zo blind staarde op die openingsuren? Hoe komt het dat ik schrik kreeg over de impact van een nieuw levend wezentje op mijn werkleven? Hoe komt het dat het leek alsof ik een keuze had gemaakt tussen carrière of gezin?

Maar... Vandaag, een dik jaar na de zoektocht naar onze crèche, prijs ik mezelf super gelukkig. Vandaag ben ik zo ontzettend blij en opgelucht dat de crèche "maar" tot 6 uur 's avonds open is. Ik ben zo blij dat ik hierdoor vaak al rond 5 uur 's avonds mijn meetings moet onderbreken en mijn laptop moet toesmijten. Het is als het ware een geschenk uit de hemel dat ik verplicht word om op tijd aan de crèche te staan om mijn meisje op te halen. En zelfs als Floris haar gaat ophalen, zal ik nog steeds mijn knop omdraaien rond 5 uur 's avonds. Omwille van de simpele reden dat ik dat wil. Nu is er geen twijfel meer mogelijk. Waar ik vroeger schrik had over de balans tussen werk en gezin, geef ik nu met 100% mee dat mijn gezinnetje belangrijker is.


Nu besef ik dat ik er voor kies om dat ene uurtje dat Isolde nog wakker is 's avonds, van 6 tot 7, om dat met volle aandacht mee te maken. Samen thuis komen, samen spelen, samen eten en samen chillen. Zo eenvoudig maar toch zo extreem leuk. Een uurtje rustig samenzijn.


Ja ik doe mijn job nog heel graag. En ja ik wil mij nog 100% inzetten. Maar die 100% moet en zal om 5 uur 's avonds even worden stopgezet. Even onderbroken. Een onderbreking om mijn energie te steken in wat écht telt in mijn leven. Mijn gezinnetje. Van 6 tot 7 uur 's avonds samen thuis. Heilig voor mij. Echt heilig. ♡


(En daarna me-time )


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven