Zoeken
  • Julie Bekaert

Blog aan mezelf

Bijgewerkt: 25 sep 2019


2018-2019. De jaren waarbij het noodzakelijk werd voor mezelf om even alles op te schrijven. In mijn blog Juliestories. Gewoonweg om alles op een rijtje te kunnen zetten. Om de vele vreemde hersenkronkels een plaatsje te geven in mijn hoofd, en dan liefst de juiste plaats. Want het werd nu en dan chaos in mijn hoofd. En dat is niet zo gek, gezien de levensverandering die er op 7 oktober 2018 op mij afkwam. Een nieuw mensje op de wereld, en dan nog wel in mijn wereld. Baby Isolde. Mijn baby.

Waarom groeide er zoveel chaos in mijn hoofd?

Hoogstwaarschijnlijk omdat ik de verantwoordelijkheid kreeg om een klein meisje in leven te houden. Het zou maar raar zijn moest ik hier zeer licht over gaan. En het blijft mij verbazen dat eenieder zich zomaar aan die verantwoordelijkheid kan wagen, zonder enige vooropleiding. Heel gek als je daarover nadenkt. Zonder een diploma zou ik nooit mijn huidige job vandaag kunnen uitoefenen. Maar mama worden... neen daar was geen certificaat voor nodig.


Hiernaast beleef ik mijn leven de laatste jaren intenser maar vooral ook bewuster. Het is alsof mijn hele leven razendsnel voorbij is gegaan tot 7 oktober 2018. Sinds die dag beleef ik elk moment met veel meer aandacht. En dan nog ben ik ervan overtuigd dat ik ook hierin nog veel moet groeien. Het leven gaat over NU. Niet over gisteren of morgen, maar over NU.

Hoe dan ook: het voorbije jaar heb ik een nieuw ritme moeten vinden. Een nieuw ritme vanwege mijn klein meisje Isolde. Zij heeft niet enkel ons gezinnetje van 2 naar 3 veranderd, maar ze heeft mij ook als persoon enigszins veranderd. Ik ben niet langer gewoon "de Julie van vroeger". Ik ben ook een mama geworden. En met die levenswijziging moest ik een nieuw evenwicht vinden tussen de nieuw'ere' Julie, vriendin van Floris, mama van Isolde & HR business partner op mijn werk. Zoveel verschillende versies van mezelf waarbij het soms de uitdaging wordt om deze mooi af te scheiden van elkaar. Het vloeit allemaal een beetje door elkaar. Maar dat is normaal en ook goed als je het mij vraagt.


Om even te refereren naar de titel: dit is vooral een blog aan mezelf. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik blog-berichten van vroeger lees, om zo een moment te kunnen herbeleven. Of om even stil te staan bij iets. En voornamelijk om tips aan mezelf te geven. Zoals eerder in dit bericht: leef NU. Niet gisteren, niet morgen. Maar nu! Want het leven kan veel te mooi zijn om dit niet te doen.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven