Zoeken
  • Julie Bekaert

Daddy's girl ?


♡ Wanneer het gezichtje van je baby boekdelen spreekt...

2 statements werden ons herhaaldelijk meegedeeld kort na de geboorte van baby Isolde:


Statement 1

Een baby zal vlak na de geboorte eerder fysieke gelijkenissen vertonen met de papa dan met de mama. Op die manier krijgt de papa extra bevestiging dat het zijn baby is waardoor het gemakkelijker wordt om een emotionele band op te bouwen.


Statement 2

Een babyjongen zal steeds meer toeneigen naar de mama toe en een babymeisje naar de papa.


=> Ik vroeg me steeds af: zijn het fabeltjes of zijn het nu echt feiten? Wel, van uit mijn prille ervaring als mama van een inmiddels 3 maanden-jong babymeisje, kan ik met volle overtuiging meedelen: Ja, het zijn feiten. Althans voor ons.


Tijdens elk babybezoek merkten de bezoekers op dat baby Isolde een kopietje is van baby Floris. Buren, vrienden, familie. Iedereen. Herhaaldelijk. "O, dat is net Floris seg!". En ja, ook ik kan het beamen. Maar ik wil toch 1 iets al opeisen dat zeker van mij moet komen. Haar blauwe ogen. ツ Oef, blij dat ze toch iéts van mij heeft!


Baby Floris

Baby Isolde

Hierboven zie je dus de gelijkenissen tussen baby Floris en baby Isolde. Of misschien zijn ze gewoon alletwee even grote zeurkousen? ツ Dat kan ook...


Wat betreft statement 2, moeten we eerst in alle eerlijkheid toegeven dat we eerst dachten dat we in verwachting waren van een babyjongen. Dat leek ons ook "nodig", gezien onze families enkel en alleen meisjes op de wereld zetten. Ach ja, vrouwen aan de macht zeker? Vanaf we baby Isolde leerden kennen in levende lijve, waren we zo blij met een babymeisje. Ze wist ons direct te charmeren. En ja, hier bevestigen we alle clichés. Maar dat is goed. Juist heel goed!


Dag 2 ♡

Met statement 2 wil ik absoluut niet beweren dat ze haar papa liever ziet dan haar mama. (Maar eigenlijk gaan we dat nooit weten...) Neen, ik wil en zal geloven dat ze mij ook leuk vindt. Maar toch, volgens mij geniet ze veel meer van haar dutjes bij haar papa. Of vindt ze zijn gekkebekken grappiger. Of vindt ze zijn verhaaltjes interessanter. Of misschien zit ik zodanig op mijn roze wolk (ja, wederom een bevestigde cliché!) dat ik alleen maar verliefdheid zie tussen die 2. Een meisje dat haar papa elke dag beter en beter leert kennen en er letterlijk zot van wordt. Kan ook niet anders met zo'n mooie papa ♡ Ik smelt als ik ze samen zie!Dus wat is nu het antwoord op de vraag: Daddy's girl? Goh... Allicht wel. We zijn er nog niet volledig uit. Ik denk dat baby Isolde nog volop aan het ontdekken is wie die 2 gekkebekken toch zijn. "Die blijven maar rond mijn hoofd hangen en rare dingen zeggen?"


Dus nogmaals: Daddy's girl? De kans is groot... We zien wel! ツ

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven