Zoeken
  • Julie Bekaert

Even het "graag-zien" nuanceren...

Bijgewerkt: 28 jan 2019


Wat zouden we graag in jouw hersentjes willen kruipen om te weten wat jij allemaal denkt over ons....

7 oktober om 21u34. Het moment waar we voor de eerste keer met jou oog in oog kwamen te staan. Al deed je niet onmiddellijk je oogjes open. Die hield je nog voor jezelf. Maar daar was je dan. Een onwezenlijk moment. We voelden onmiddellijk tintelingen en intense liefde voor jou. "We zagen jou direct super graag."


Maar nu ik daar terug over nadenk... Nu je ongeveer 3 maanden ons leven overheerst neem ik mijn woorden terug. Want als we jou toen op 7 oktober al "super graag" zagen, dan denk ik dat onze liefde voor jou vandaag niet uit te drukken valt. Dus laat ons even het graag-zien nuanceren op dag 1. Tuurlijk zagen we je graag. Maar het was nog een beetje vreemd. Een beetje raar. Want eigenlijk kenden we je toen nog niet.


En dat is nu volop aan de gang. Jou leren kennen. Elke dag een nieuw karaktertrekje dat uit de doeken valt. Elke dag opnieuw vinden we een nieuwe manier, een nieuw middeltje om zo goed mogelijk met jou om te gaan. Om een lach op je gezichtje te doen verschijnen. Om een weenbui te kunnen verlichten. Om jou beter te doen voelen. En hoe beter we jou leren kennen, hoe liever we jou zien.


Eigenlijk moet je als ouder echt kennis maken met een "vreemd wezentje" op de dag van de geboorte. En hoewel ik als mama jou al 9 maanden dichtbij mij droeg, kende ik jou absoluut nog niet. Ja, er was liefde vanaf dag 1. We werden onmiddellijk betoverd door jouw grote blauwe ogen en jouw mooie rode lipjes. Maar de liefde die we voor jou voelen vandaag is nog zoveel groter dan in het begin. En ik heb zo'n klein vermoeden dat het alleen maar zal groeien. ツ


En nu plots denk ik. Dat "leren kennen" werkt ook in de andere richting. Zou je steeds blijer zijn met het feit dat wij jouw ouders zijn? Of denk je nu: wie zijn die 2 weirdo's die constant voor mijn gezicht onnozel staan te doen? Wel... die 2 weirdo's zijn jouw mama en jouw papa. En ik vrees dat je weinig keuze hebt... Je zult het met ons moeten stellen. Voor de rest van je leven. ツ


Enfin. Laat dit nu mijn kleinste blog-bericht zijn tot nu toe. Het kleinste bericht met de grootste boodschap: We zijn zot van jou, baby Isolde! Het meisje met de grote blauwe ogen en de vuurrode lipjes. Ons meisje.

Ons meisje ♡
0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven