Zoeken
  • Julie Bekaert

Happy mum happy baby!

Bijgewerkt: 25 sep 2019

No matter how much you love someone, you must first love yourself and know your own worth.

Pure waarheid. En volgens mij moet je daar af en toe eens bij stilstaan. Even stilstaan om te waarderen wie je bent. Fier zijn op de persoon die je geworden bent. Aanvaarden dat je nu en dan andere prioriteiten wilt stellen in het leven dan vroeger. Aanvaarden dat je nu mogelijks andere wegen wilt verkennen dan vroeger. Betekent dit dan dat je als persoon enigszins veranderd bent? Wellicht. Maar dat is niet erg. Meer zelfs: dat is mooi.

De essentie is vooral om jezelf graag te zien. En uiteraard gaat dat de ene dag al iets eenvoudiger dan de andere. Want ja, het is soms een struggle om echt gelukkig te zijn. Maar die struggle komt er vaak omdat we ons veel te veel eisen opleggen. We denken te veel na. Correctie: vooral ik denk te veel na. Eigenlijk is dit vooral een blogpost gericht aan mezelf en zou ik deze minstens 2 keer per week moeten lezen. Gewoonweg om mezelf er op te wijzen dat ik geluk niet zo ver moet zoeken. Happinness is just around the corner.

We moeten onszelf graag zien zodat we de beste versie van onszelf kunnen zijn. Om zo vervolgens zoveel mogelijk liefde te kunnen delen met de mensen die voor ons tellen. Daar draait het leven om. Want hoe cliché het ook klinkt: het leven draait voornamelijk om liefde en dat moeten we zoveel mogelijk delen. Zoveel mogelijk want het leven raast onwezenlijk snel voorbij.

In mijn voorlopig 30-jaren bestaan vermoed ik dat ik op dit moment gelukkiger ben dan ooit tevoren. En dat komt omwille van de simpele reden dat ik mezelf steeds beter heb leren kennen. Ik weet steeds beter wie ik écht ben en vooral wie ik écht wil zijn. Het leven is veel te kort om iemand anders te proberen zijn. Mijn meisje heeft mij nodig zoals ik ben. Geen perfecte mama. Geen perfecte vrouw. Maar gewoon mama Julie. En daar geloof ik echt in.

Nog even een alinea over dat ene ventje dat mij gelukkig maakt.

Ik hoop stiekem dat Floris niet zo snel deze blogpost zal lezen want ik wil zijn eer niet te veel strelen. Maar even heel serieus... hoe kan het zijn dat ik zóveel geluk had om dit ventje te kunnen strikken? Voor mij het beste ventje van de hele wereld.


Geen perfect ventje, noch in theorie noch in de praktijk omwille van verschillende redenen:

- hij laat overal zijn kleren rondslingeren (bijna even erg als mezelf en ik had nog zo gehoopt dat mijn partner mij hierin zou helpen)

- hij speelt iets te veel spelletjes in zijn virtuele gaming wereld (anderzijds evenaart dit de tijd die ik nodig heb in mijn online shopping wereld)

- hij kan soms iets te koppig zijn naar mijn zin

- ... (voor een volledige lijst gelieve mij hier apart voor aan te spreken)


Maar dit zelfde ventje maakt mij ook super gelukkig. Hij kent en triggert mij als geen ander. Ik hoef hier echt niet te zeggen hoe graag ik die jongen zie. Het spreekt voor zich.


Dus dankzij dit ventje voel ik mij goed en kan ik de beste mama zijn voor mijn lief klein meisje. De mama die zij nodig heeft. Happy mum happy baby. Een quote die ik in mijn vorig leven vaag herkende. En nu een quote die de meeste betekenis heeft gekregen dan ooit tevoren.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven