Zoeken
  • Julie Bekaert

Het allereerste bezoekje aan de dierentuin


2020. Het jaar van de COVID-19 crisis. Geen verre zorgeloze reizen, geen spontane bezoekjes bij familie & vrienden... Dus de beslissing om een abonnement te nemen voor de dierentuin leek voor ons een meer dan evidente keuze.

"veilig" bezoekje aan Planckendael

Dus daar gingen we dan. Vrijdag 22 maart 2020: voor de eerste keer met ons drietjes naar de dierentuin. Althans voor de eerste keer dat Isolde effectief zelf kan wandelen en echt dieren zou kunnen spotten. De keuze viel voor Planckendael. Een vrij grote dierentuin waarin een mooie opdeling is gemaakt van de verschillende continenten. Hoeveel continenten we hebben bezocht? Eentje: Azië. En dan wel maar een mini-deeltje van Azië. Met hoofdzaak de olifanten. Daarna ging ons bezoekje razendsnel voorbij. Als in: terug de uitgang zoeken om zo snel mogelijk huiswaarts te keren.


Want plots na de olifanten te hebben gezien was Isolde zodanig overstuur. De tranen bleven maar rollen. Geen boosheid maar echt verdriet en lichte paniek. Ze voelde zich helemaal niet oké. Waren het krampjes? Was er te veel volk? Waren de dieren te overweldigend? Geen flauw idee! We hebben er het gissen naar en zullen het wellicht nooit te weten komen.


Ons vermoeden is dat het de eerste keer was voor haar sinds maanden (na de strikte lockdown periode) dat ze terug zoveel mensen rondom haar zag. En dan ook nog eens mensen met zotte mondmaskers aan... Je zou voor minder even onrustig worden...


Het ultieme bewijs dat dit eerste bezoekje aan de dierentuin géén succes was vertaalt zich dan ook in het gebrek aan foto's. Ik had zelfs niet de energie of tijd genomen om 1 foto te nemen van haar allereerste bezoekje. Dus mij kennende, zegt dit toch wel verbijsterend veel over hoe het was!Inmiddels hebben we ons abonnement voor de dierentuin wel al goed benut door al enkele keren een veel succesvoller bezoekje te hebben gebracht. Zowel aan de grote diertentuin van Planckendael als de charmante Zoo van Antwerpen. De ene keer al wat uitgebreider dan de andere keer. Maar het gaat steevast in de goede richting: puur genieten!


sandwichen & dierentuin = altijd een goed idee!0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven