Zoeken
  • Julie Bekaert

Jijbaan Sjommel


Jijbaan Sjommel. Of voor de geletterden onder ons: glijbaan schommel. Laat dit een van de meest uitgesproken woorden zijn van de voorbije maanden. We zijn in een tijdperk beland waarin we niet meer onopgemerkt een speeltuin kunnen voorbij wandelen. De schommel en de glijbaan hebben een gigantische aantrekkingskracht tot ons meisje.


De eerste ontmoeting met de schommel was bij haar nichtjes in hun tuin. Sindsdien proberen we wekelijks een speeltuin op te zoeken om haar honger naar die sjommel en glijbaan te kunnen stillen.

De ene speeltuin is natuurlijk beter dan de andere. Laten we ons vooral focussen op de speeltuinen op gras, aangezien ons madam niet de grootste fan blijkt te zijn van zand. Laat staan zand dat in haar sandaaltjes terechtkomt... neen neen. Dan gedraagt ze zich echt als een prinsesje.

Maar wat ons vooral verbaast is hoe hard ze steeds naar uitkijkt naar het volgende moment in de speeltuin, in plaats van echt 100% in het moment zelf te leven. Van zodra ze ergens op zit, zien we haar dromen over het volgende. Ze scant de hele omgeving rondom haar om te zien wat ze hierna zal doen, uit schrik dat ze iets over het hoofd zou zien.


Met andere woorden: ze glijdt steeds al dromend van de glijbaan. Af en toe een klein glimlachje maar vooral een grote glimlach wanneer ze naar het volgende kan gaan. Duidelijk blijkt het hele parcours naar de glijbaan toe (lees: de trapjes opgaan) veel leuker te zijn dan het effectieve glijbaan-gedeelte zelf.


Ergens moet ik hier zelf ook lessen uit trekken. Want zelf moet ik ook veel meer in het moment zelf leven. In plaats van continu te plannen naar morgen toe, moet ik bewust het moment zelf beleven. Wauw, ze is nog geen 2 jaar en ze zorgt nu al voor de grootste levenslessen...


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven