Zoeken
  • Julie Bekaert

Jouw gele kamer

Bijgewerkt: 7 jan 2019

Geel. De lievelingskleur van jouw mama. En daarom dus ook jouw lievelingskleur.

Een beetje vreemd toch dat je als ouder enorm de voorkeuren van je kinderen beïnvloedt, of gewoonweg bepaalt. Althans op zo'n jonge leeftijd. Ach ja, wie weet zal baby Isolde toch ooit op een dag zeggen: "mama, ik houd van blauw. Niet van geel!"

Naast jouw bedje zijn er 4 lieve diertjes die over jou waken!

Alleszins: jouw kamer is dan toch een gele kamer geworden. Het is te zeggen: een kamer vol gele accenten, voor ons lief zonnig baby'tje Isolde. Je mama wordt er instant vrolijk van!


Hier smul je samen met je mama of je papa van je avond- en nachtmelkjes...

Jouw kleerkast. Nu al te klein. Dat belooft voor later...

Nooit beren genoeg!

De voorbereidingen

In de laatste maanden van mijn zwangerschap beslis ik samen met jouw papa om jouw kamertje in orde te brengen. Voor mij een ontzettend leuk projectje waar ik naar uitkeek. Voor jouw papa wellicht meer een ballast omdat hij de opdracht kreeg om jouw kamer te schilderen. En dat is jammer genoeg niet 1 van zijn favoriete activiteiten...

Jouw papa hard aan het werk om jouw kamertje in orde te brengen!

Daar stonden we dan in de verfwinkel. Welke kleuren nemen we? Helemaal wit met gele accenten? Een grijze muur? Een gele muur? Na enige frustratie van je papa die de seconden aftelde totdat je mama eindelijk de juiste tint had gekozen, vertrokken we huiswaarts. We hadden beslist. Witte muren met 1 accent-muur in een warme grijze kleur. Een perfecte setting om al onze gele accenten in te plaatsen. Heerlijk!


Jouw grote bed waar je al vanaf je 2e week zelf in sliep. (Je kreeg ook geen keuze weliswaar...)

Maar voor alle duidelijkheid: jouw papa vindt het vreselijk om te schilderen. Ook weigert hij elke hulp omdat het op "zijn" (perfecte) manier moet gebeuren. Uiteraard is dat handig voor mij, maar verplicht dit mij ook om het nodige gezaag hierrond te tolereren. Alleszins, jouw papa heeft jouw kamer geschilderd. Alsook alle meubeltjes in elkaar gestoken. Laat ons zeggen: al het "mannenwerk". En jouw mama zorgde voor al de rest! De leuke rest ツZot van beestjes! (met uitzondering van katten)

Zoals we graag willen dat je van de kleur geel houdt, willen we des te meer dat je verzot bent op beestjes. Alle diertjes gaande van een olifant, een hond, een giraf tot een nijlpaard. Alle dieren, met uitzondering van katten. Want jouw mama verafschuwt katten. Ja, de haat is groot. Moeilijk te verklaren waarom. Maar dus: alle dieren met uitzondering van die gemene katten.


We hebben al een aantal leesboeken verzameld. Uiteraard allemaal over beestjes. What else? ツ

Als onze spaarpotjes het ons enigszins gunnen, hopen we om binnenkort met jou op safari te gaan. Dan kunnen we al die diertjes in levende lijve ontmoeten. Ruim 4 jaar geleden ben ik samen met jouw papa voor de eerste keer naar Zuid-Afrika gegaan. Met alle geluk van de wereld hebben we de big 5 van dichtbij kunnen bewonderen. Het was onze eerste reis samen maar - by far - de meest onvergetelijke reis ooit! Dus "fingers crossed" en vooral "sparen maar" zodat we er binnenkort opnieuw met ons drietjes kunnen staan.


Zo. Jouw gele kamer. Jouw kamer waar we jou nu vaak huilend in jouw bedje moeten stoppen. Jouw kamer waar je ooit misschien zélf al huilend naartoe zal stappen om te ontsnappen aan het gezaag van je mama en je papa. Jouw kamer waar je ooit met je vriendjes en vriendinnetjes zal spelen. Maar NOOIT met je liefje, want dat zal je papa nooit toelaten. Enkel vanaf je 30 jaar zo blijkt. ツ


Alleszins: jouw kamer. Helemaal van jou! ♡


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven