Zoeken
  • Julie Bekaert

Kerstvakantie 2019

Kerstvakantie 2019. In theorie onze 2e Kerstvakantie samen met z'n drietjes. Maar naar ons aanvoelen onze eerste échte Kerstvakantie samen. Want hoeveel ons meisje sliep vorig jaar, zoveel heeft ze effectief gespeeld dit jaar. Met andere woorden: ze was veel actiever aanwezig dit jaar en dat hebben we dan ook mogen horen... Dat baby-taaltje: wauw!

Wat hebben we uitgespookt deze Kerstvakantie? 3 dingen: eten, slapen & spelen. Living the baby-life for real! En dat was ook exact wat Floris en ik nodig hadden. Doe daar natuurlijk een paar familiefeesten bovenop om Kerstmis - zoals het hoort - écht te kunnen vieren. En niet zo verwonderlijk kon ze in het centrum van alle aandacht staan in onze beide families. Wellicht telkens op een verschillende manier. Bij de ene familie (Floris zijn kant) gaat het er iets rustiger aan toe terwijl je bij de andere familie (mijn kant) een iets hoger aantal decibel mag verwachten. Kerstmis is dan ook het jaarlijkse moment bij uitstek waarbij het contrast tussen onze families echt naar boven komt. Maar hoe contrasterend het ook moge zijn, hoe graag we het ook hebben. Het is puur genieten en we voelen ons enorm gezegend. En ja, dat klinkt bijzonder melig maar de waarheid moet gezegd worden. We zien ze doodgraag!

Eten tot je buikpijn hebt...

Volgens mij is het compleet normaal dat je na elk Kerstfeest zodanig verzadigd bent dat je er bijna buikpijn van krijgt. Zo ervaar ik het althans. Ons meisje heeft alleszins heel goed haar best gedaan. Zoveel nieuwe smaken heeft ze mogen ontdekken: van zalm-hapjes & garnalen tot chips, gevulde kalkoen, kroketjes en nog veel meer! Het culinaire niveau werd beduidend naar omhoog getrokken, al zal ze nu stilletjes aan terug moeten wennen aan mijn middelmatige kookkunsten...

Voornemens voor het nieuwe jaar 2020: elk jaar opnieuw hetzelfde verhaal. En hoewel we gewoon overstappen naar een nieuwe dag als geen ander, is het wel degelijk psychologisch een stap naar een nieuw hoofdstuk. Een kans om een iets andere versie van ons zelf te kunnen zijn. Alsof dat effectief nodig zou zijn. Dus wat betekent het dan dit jaar voor mij?


Ik beloof aan mezelf 1 groot voornemen:

Nog meer bewuste quality time met mijn familie & vrienden. Met nadruk op het woord "bewust". Ik wil mezelf uitdagen om nog méér in het moment zelf te leven. Nog meer aandacht voor wat er NU gebeurt in plaats van te plannen naar morgen toe.


De andere voornemens om gezonder te eten en meer te sporten zijn de constanten in mijn leven. Bijna niet meer geloofwaardig om nog op te noemen. Want eerlijk is eerlijk: ik zal nooit mijn dagelijkse portie chocolade kunnen afstaan. Noch zal ik ooit een fanatieke sportieveling worden...

Op dit eigenste moment is de Kerstvakantie net afgelopen. Finito. Terug dag in dag uit gaan werken, Isolde dagelijks naar de crèche en 's avonds genieten van een klein momentje samen met z'n drietjes. Dus hoe voel ik mij nu? Vreselijk. Een wanhoopskreet schreeuwt in mijn hoofd: waarom kunnen we niet altijd vakantie hebben? Al heb ik zo mijn vermoeden dat ik niet de enige ben...


Dus dat leidt maar tot 1 conclusie: we moeten van élke dag een beetje vakantie maken. Want het leven is te bijzonder om dat niet te doen.


Ja, terug meligheid ten top... Maar het is (net) Kerstmis (geweest), dat hoort erbij, toch?

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven