Zoeken
  • Julie Bekaert

Kwebbel staat nooit stil

Bijgewerkt: 6 aug 2020Haar kwebbel staat nooit stil

Een quote die we onlangs lazen in haar dagboekje van de crèche. Eveneens een quote die we zelf ook dagelijks kunnen bevestigen. Zelfs zo vaak dat we soms wel eens durven om haar "tuutje" in te schakelen als een soort van "mute"-knop. Even een poging om haar rustig tot stilte te laten komen...


Haar eerste duidelijke woordje = Paa(r)d!

Maar wat vertelt ze dan allemaal? Geen flauw idee! Pure baby-taal die nu wel geleidelijk aan zich vertaalt naar een mini basis-woordenboek. De eerste woordjes zijn uiteraard al gepasseerd en worden meermaals vol trots herhaald. 1 van de meest iconische eerste woordjes was "Paard". Of eerder "Paad". Vermoedelijk zullen de vele wandel- en fietstochtjes naar de paarden hier iets mee te maken hebben.


Daarnaast wordt haar woordenboek aangevuld vooral door: "Neen" (met een kwade blik), "Jaaaa" (waarbij we direct smelten), mama, papa, opa, oma. En dan nog 1 zeer belangrijke: "Kaaaas".


Hoe dan ook, de tijd vliegt. Dus bij het schrijven van deze blog probeer ik mezelf nog eens erop te wijzen om te GENIETEN van die kwebbel. Zelfs al staat die kwebbel nooit stil en zelfs al versta ik er vaak geen snars van... Want voor ik het weet, komen daar heel zinnige vragen en opmerkingen uit die ik misschien niet altijd zal willen horen :-)
0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven