Zoeken
  • Julie Bekaert

Stappen stappen stappenKan ze al stappen? Een veelgehoorde vraag. Met steeds eenzelfde antwoord: Ja, in theorie kan ze het wel maar volgens ons maar ze neemt er nog even haar tijd voor... Luiheid? Misschien. Geen idee. Maar het juiste moment was alleszins nog niet aangebroken.


Tot 11 februari 2020. Een doodgewone dinsdagavond. Zoals zo vaak, lagen we met z'n drietjes 's avonds op het tapijt in onze living te chillen. En plots, in plaats van kruipend, ging ons madam op stap van het ene meubelstuk naar het andere. Van de zetel naar het tv-meubelstuk. Van het tv-meubelstuk terug naar de zetel. Enzovoort. Plots was alles anders. Het leek alsof ze plots het licht had gezien dat dat "stappen" iets geweldigs kan zijn. Een andere manier om die grote wereld rondom haar te verkennen. Vol verbazing keken we ernaar. Zonder te veel ophef te maken om haar motivatie niet te verstoren. Maar onze blikken spraken boekdelen. We waren o zo blij en trots om haar zomaar te zien wandelen. Alsof ze nooit iets anders had gedaan.Mama, laat mij met rust, ik wil verder stappen!

Kruipen? Neen, dat blijkt vanaf nu écht voor baby's te zijn. Elke afstand wordt wel degelijk al wandelend afgelegd. Zo'n andere wereld! Heerlijk! En daar maken we nu volop gebruik van. Ook zij. Zelfs de kleinste aantal meters van onze voordeur naar de auto toe, zullen én moeten op 2 voetjes afgelegd worden. O wee als we haar nog eens zouden willen vastpakken.
O ja, aangezien Floris en ik zeer slecht zijn in het onthouden van data kiezen we er graag voor om deze speciale datum te herplaatsen van 11 februari 2020 naar 13 februari 2020. De dertiende van de maand, ons magisch getal. Dat onthoudt veel beter. Die luiheid waar we eerder over spraken? De appel valt niet ver van de boom ツ

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven