Zoeken
  • Julie Bekaert

Terug naar de "realiteit"

3 maanden zwangerschapsrust. Moederschapsrust. Maar zoals eerder al vermeld, prefereer ik de term "pure vakantie". Want dat was het voor mij. Puur genieten met baby Isolde.


Knuffelen: élke dag!

Hoe ik deze periode heb ervaren? Zeer intens. Een onwezenlijke tijd met ups en downs.

Volledig weg van de drukte, weg van de gewone maatschappij. Vooral puur genieten thuis met een nieuw mensje dat ik zelf op deze wereld heb gezet. Nu en dan was papa Floris thuis en gingen we samen op uitstap. Met ons drietjes. Ons nieuw gezinnetje. Maar het merendeel van de tijd was het gewoon baby Isolde en ik. Quality time met z'n tweetjes waarbij we elkaar steeds beter leerden kennen. Want ik blijf bij mijn standpunt... Hoewel ze al 9 maanden dicht bij mij zat, is de echte band voor mij maar beginnen groeien vanaf 7 oktober 2018. Zag ik ze al graag voordien? Ongetwijfeld, maar dat kan in geen duizend jaren vergeleken worden met de hoeveelheid liefde die ik vandaag voor haar voel.


Of de voorbije 3 maanden puur rozengeur en maneschijn waren? Absoluut niet. De eerste weken waren vooral een gewenningsperiode. Wennen aan een nieuw leven in huis. Een nieuw leven dat je letterlijk in leven moet houden. Een gigantische verantwoordelijkheid waarvoor niemand een examen of certificaat voor moet halen. Zeer bizar als je het mij vraagt.


Maar naarmate er meer en meer interactie kwam, werd het steeds meer puur genieten. Baby Isolde begon alles om zich heen te ontdekken en ik begon haar te ontdekken. Dat waren voor mij prachtige "ups" in de ups & downs. De "downs" waren er ook. Huil of krijs-buien waarbij ik absoluut even ten einde raad was. Wat scheelt er nu? Mijn hoofd staat op ontploffen dan en ik weet even niet meer wat ik moet doen. Een zekere onwetendheid waarbij ik mijn geduld verlies en even alle krachten moet verzamelen om verder te gaan. Om het moment te doen passeren. Maar plots verschijnt er dan terug een lachje. En dan vergeet ik onmiddellijk wat er voorheen afspeelde. (of toch bijna onmiddellijk ツ )


1. Krijsbui "Mama, waar blijft die melk?!"

2. In slaap gevallen... "Mama, ik ben moe nu..."

3. "Mama ik ben gelukkig, dat was een lekker melkje!"

Dus ik wil het nogmaals benadrukken: het was een zeer intense periode. En wetende dat hieraan een einde komt, maakt het moeilijk voor mij. Een einde aan die pure vakantie om terug naar de realiteit te keren. Want wanneer heb je nog eens die luxe om zo'n one-on-one time te spenderen met je kleintje? Gewoon met z'n tweetjes. Ongelofelijk.


Crèche van 0 tot 2 maanden en zwangerschapsrust van 2 tot 5 maanden?

Misschien een gek idee. Maar het is ongelofelijk om te zien hoe snel zo'n klein baby'tje evolueert. De eerste 2 maanden bestaan grotendeels uit SLAPEN en ETEN. Punt. Maar hierna kwam er een nieuwe dimensie: SLAPEN, ETEN en ONTDEKKEN. Interactie. Interactie met de muren, de plafonds maar ook met ons. Een verwonderde blik, de eerste lachjes, de eerste kreetjes. Geweldig. En net wanneer ze het meest begint te ontdekken, stopt "in theorie" de moederschapsrust en gaan de meeste kleintjes naar de crèche. Ook baby Isolde zal nu haar crèche-intrede maken. Vandaar mijn motivatie om een wetsvoorstel in te dienen waarbij je je zwangerschapsrust flexibel kan inplannen, pas vanaf maand 2. Anderzijds... het breekt ook mijn hartje om eraan te denken dat ik mijn meisje in het begin al zou moeten afstaan. Dus laat mijn idee maar gewoon "een idee" blijven. ツ


mijn realiteit

Terug naar de "realiteit"

Vroeger had ik een vrij oppervlakkige interpretatie van de realiteit. Meelopen in de maatschappij. 5 weekdagen werken. 2 dagen weekend. En terug opnieuw. En daartussen vrienden en familie soigneren. En er gewoon het beste van maken. Wel, nu denk ik er anders over.


We creëren zélf onze realiteit. We hebben ze zélf volledig in handen. Zelf kunnen we op de knopjes drukken als het even allemaal te veel wordt op het werk. Zelf kunnen we tijd maken voor pure quality time met de mensen die we graag zien. Ik wil echt afstappen van het veel gebruikte excuus "geen tijd". Neen. Dat kan niet. Het is mijn leven. En zo'n leven krijg ik maar 1 keer. Dus ik wil, moet en zal er mijn leven van maken, volgens hoe ik het wil. Ja ik wil werken. Ja ik wil volop mijn carrière verder zetten. Maar ik wil vooral genieten met mijn gezinnetje, familie en vrienden. Vooral dat!


Alleszins, zeer benieuwd naar wat komen zal! ツ


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven