Zoeken
  • Julie Bekaert

Vakantie in eigen land

Bijgewerkt: 25 sep 20191 van mijn beste vriendinnen deelde volgende quote met mij:

"We get 18 delicious summers with our children. This is one of your 18. If that's not perspective, I don't know what is." Wow, dat was een eye-opener voor mij. Want zelfs dat aantal, die 18, kan in vraag worden gesteld. Dus redenen genoeg dat we moéten geniéten van onze eerste zomer samen met z'n drietjes.

2 weken vakantie met z'n drietjes. 2 weken geen HR-discussies (lees: mama haar werk), geen IT-discussies (lees: papa zijn werk) en geen speelgoed-discussies (lees: Isolde haar werk). Neen, puur vakantie. Maar zoals dat bij elke vakantie gaat, heb je eerst een paar dagen detox nodig. Detox om écht te beseffen dat de vakantie begonnen is. Gevolgd door het genieten zelf en daarna al snel opgevolgd door de zorgen dat de vakantie bijna zal eindigen. Heel gek als je erover nadenkt...


Wat hebben we uitgespookt in onze eerste zomervakantie samen?

Geen zotte verre reizen. Neen, integendeel. Een ware vakantie in eigen land waaronder een tripje naar de zee en een tripje naar de Ardennen. Kon het nog Belgischer worden?

Isolde en haar blokjes ♡

Uiteraard moeten we toegeven dat een vakantie met ons meisje een iets andere dimensie kent dan hoe het vroeger was. Overdag zijn er een paar dutjes nodig, een paar papjes hier en daar, een paar speelmomentjes enzovoort. Dus ja, dat is even anders dan hoe het vroeger was. Maar verbazend genoeg, leek het alsof we nog steeds vrij impulsief - op het moment zelf - onze planningen maakten van de dag. En heel toevallig leek ons meisje daarin te passen. Anderzijds kan het misschien een kwestie van focus zijn. Misschien zijn Floris en ik zodanig chill ingesteld dat we de zorgen niet te veel zien van een mini-mensje overal mee te nemen.


Maandag: back to reality. Uiteraard gaat dat pijn doen. Het doet nu al pijn, een paar dagen voordien. Niet zozeer het gevoel dat ik terug moet gaan werken, maar veeleerder het gevoel dat ik Isolde terug veel minder zal zien. Want let's be honest, op een weekdag zie ik haar al bij al misschien 2 uren. 2 uren van ongeveer 15 uren overdag. Ja, dat is een vrij klein ratio als je het mij vraagt.


Vakanties vakanties.... ze zetten je steeds aan tot nadenken. Ze geven je het fantastische gevoel om te doen en te laten wat je wilt. Ze doen je beseffen wat écht telt in het leven. En ze doen je uitkijken naar nog meer. MAAR... terugkomend tot mijn nuchtere zelf, wil ik mij er nu van overtuigen dat je eigenlijk van élke dag een beetje vakantie moet maken. Zelfs al is het maar voor slechts enkele vrije uurtjes op een gewone weekdag. Elke dag moet je beleven. Niet gewoon doorbrengen maar volledig bewust invullen zoals jij het wilt.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven