Zoeken
  • Julie Bekaert

Wanneer 9 maanden 5 maanden worden

Bijgewerkt: 28 dec 2018


20 weken < 26 weken < 36 weken

"Het aan-kinderen-beginnen avontuur"


Op een dag beslissen we om "aan kinderen te beginnen". Eigenlijk hadden we voordien nooit echt uitgesproken dromen om een gezinnetje te bouwen. Nooit hard over nagedacht. Eigenlijk zijn we vrij naïef in het avontuur gestapt. Plots dachten we: waarom niet eigenlijk?

Niet veel later kreeg ik een telefoontje van de dokter met de bevestiging dat ik zwanger was. Surreëel. Geen idee wat ik moest denken. Maar de spanning deed me wel gauw vlindertjes in de buik voelen. Hoogstwaarschijnlijk omdat ik geen flauw idee had aan wat ik begon. Die gedachte alleen al, voor de deur staan van een gigantische verandering bouwde de spanning zeer snel op. Maar nu ik er terug over nadenk, had ik geen benul wat het éffectief betekende.


Ik dacht altijd: 9 maanden zwangerschap. Perfect! Je hebt NEGEN maanden om je zowel praktisch als mentaal voor te bereiden. Neen hoor... Hieronder mijn analyse:

Maand 8

- Maand 1: je hebt nog maar net de beslissing genomen om het avontuur aan te gaan. Welk avontuur? Geen flauw idee, maar het leek me zeker en vast de naam waardig.


- Maand 2: de wetenschap bevestigt jou dat je effectief zwanger bent. En ook mijn lichaam gaf de nodige signalen: een maag die letterlijk in de knoop zat en een blaas waar een knoopje welkom zou zijn geweest.


- Maand 3: de zoektocht naar een crèche, waarbij wildvreemden als éérste het grote nieuws te horen krijgen, nog vóór je ouders, dichte familie en vrienden. Onwezenlijk. In een volgend leven dwing ik mezelf om een crèche op te richten, duidelijk een knelpuntberoep!


- Maand 4: eindelijk mag de wereld het weten. Dus vanaf nu ben ik écht zwanger. Vanaf nu begint de timer te lopen.De vader-dochter gesprekjes werden al zeer vroeg gestart :-)

- Maand 5 tot maand 7: genieten van het zwanger-zijn. Ik kreeg eindelijk een buikje en kon er met fierheid mee rondlopen.


- Maand 8: nu moet ik écht aan de praktische voorbereidingen beginnen.


- Maand 9: de maand waar het elke dag D-Day kan zijn. Dat besef kwam maar in het begin van maand 9. (zo naïef als ik was, dacht ik dat baby Isolde letterlijk op de uitgerekende datum zou komen) Maar voor ik het goed en wel besefte, belandde ik al in de verloskamer een week voor de uitgerekende datum.


Dus mijn theorie rond 9 maanden zwangerschap toont aan dat 9 maanden al gauw 5 maanden worden. Want pas vanaf je het deelt met de wereld, wordt dat bijzondere nieuwtje iets meer realiteit. Iets meer écht.


Genoeg tijd om je mentaal en praktisch voor te bereiden? Helemaal niet.

Maar meer tijd was voor mij ook niet nodig. Baby Isolde zou sowieso mijn wereld op zijn kop zetten. En dat deed ze ook!


Louis (ik noem hem ook wel vaak "mijn broer") was toen al fan van baby Isolde ♡


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven