Zoeken
  • Julie Bekaert

Wanneer haar kamer een échte kamer werd

Bijgewerkt: 12 dec 2020

Het is inmiddels meer dan 2 jaar geleden dat we Isolde haar kamertje aan het inrichten waren. Floris heeft destijds haar kamer geschilderd en alle meubelstukken in elkaar gezet. Mijn verantwoordelijkheid ontfermde zich voornamelijk over de keuze van kleuren en de zorg voor een gezellige inrichting. Perfect teamwork lijkt mij! En vooral een bevestiging van een zeer traditionele rollenverdeling tussen ons, maar ik zou het niet anders willen.

Nu is ons meisje 2 jaar en 2 maanden. Dus onze teller "ouderschapservaring" is al lichtjes de hoogte ingegaan. En die ervaring heeft ons nu doen inzien dat het helemaal niet nodig was om echt een volledig ingerichte babykamer te voorzien tegen de geboorte. Puur praktisch gezien heeft een baby'tje nog niet veel nodig natuurlijk: een mini bedje en een comfortabele stoel voor mama&papa voor de nachtelijke voedingen.


Anderzijds gaf het mij wel wat gemoedsrust dat haar kamer al een zekere gezelligheidsfactor toonde alvorens dat kleine mensje onze wereld op zijn kop zou draaien. Daarbovenop heeft het niet lang geduurd alvorens de kamer ook effectief werd gebruikt. De 2e nacht na terugkomst van het ziekenhuis moest ons meisje al op haar eigen kamer slapen. Wij zijn zo van die ouders die niet kunnen slapen met vreemde baby-geluidjes op de achtergrond... Al heeft mijn mama-instinct nog steeds élk geluidje toch kunnen opvangen zelfs al was ze een kamer ver verwijderd.

Nu ons meisje een echte peuter is geworden, werd het duidelijk tijd om een nieuwe inrichting te geven aan haar kamer. We wouden er een andere dimensie aan geven zodat het niet langer een baby-kamer zou zijn maar een peuter-kamer. Of laat ons zeggen: een échte kamer. Een kamer waarin het niet alleen gezellig is om te zijn, maar ook vooral uitnodigend is om te spelen en volop te ontdekken. Om écht kind te zijn.

Naar aanloop van haar 2e verjaardag hebben we er dan ook voor gezorgd dat alle verjaardagscadeaus van onze lieve families in het thema pasten van haar nieuwe échte kamer. Zo werd haar collectie uitgebreid met een treintje, verschillende diertjes, legoblokken en nog veel meer. Maar het summum van alle verjaardagscadeaus werd wel degelijk haar "huisje". Het hoeft nauwelijks gezegd dat we al talrijke boekjes hebben gelezen in haar huisje. Om nog maar te zwijgen van de fantasierijke spelletjes die werden gemaakt in en uit het huisje.

Uiteraard beseffen we maar al te goed dat haar kamer wellicht nog vaak zal moeten veranderen qua inrichting. Haar huisje zal niet altijd haar favoriete plekje blijven en zal dus ongetwijfeld ooit plaats moeten maken voor iets anders. Maar op dit moment zijn we alledrie zo blij om haar zo fier te zien stralen en spelen op haar kamer.


Belangrijkste blijft dat ze er zich echt 100% thuis moet voelen. Een beetje als een mini-thuisje in haar grotere thuis.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven