Zoeken
  • Julie Bekaert

Wanneer het élke dag Vaderdag is

Mijn mini-bubbel: mijn ventje en mijn meisje. Ik denk dat ik gemiddeld gezien minstens 3 keer per dag smelt als ik die 2 samen zie... Smelten bij de meest banale dingen. Ze geven een high five aan elkaar, hij helpt haar haar schoentjes aandoen, ze lezen samen een boekje... En voilà, ik smelt als een ijsje. Wellicht omdat ze de 2 belangrijkste personen in mijn leven zijn. En des te meer omdat ik - terecht - mijn gezond en gelukkig gezinnetje niet als vanzelfsprekend mag nemen.

Maar even iets anders... Een week geleden was het "Vaderdag". Zo die éne dag in het jaar waarop alle papa's mogen genieten van werkelijk alle aandacht. Euhm... hier is het élke dag Vaderdag! Het algekende cliché dat meisjes zich vaak meer vastklampen aan hun papa dan hun mama blijkt ook bij ons volledig te kloppen. Mijn inziens zal mijn meisje steeds iets verliefder kijken naar haar papa dan naar mij. En op een of andere manier blijkt papa altijd wel een tikkeltje grappiger te zijn dan mij. Toegegeven, ik moet oprecht bekennen dat ik hierdoor initieel wel een béétje jaloers was. Maar inmiddels is die jaloezie omgedraaid in pure bewondering!

Als ik nu even zeer nuchter en rationeel nadenk, kan ik enkel concluderen dat het vrij logisch is dat het élke dag Vaderdag is. Want in se zal mijn ventje procentueel gezien ook méér "leuke" momenten meemaken met mijn meisje. En hierbij wil ik absoluut geen verwijten in verbergen. Het is mijn bewuste keuze om meer van van die zogenaamde "minder" leuke taken op mij te nemen omdat ik het zélf zo wil. Denk hierbij aan verversen van pampers, haar een badje geven, haar lastig vallen om haar nageltjes te knippen enzovoort... Neen, papa zal haar minder vaak moeten lastig vallen. Integendeel. Papa is vooral diegene die haar doet rond vliegen, die haar plat knuffelt en haar aan het lachen brengt. Dus misschien is het daarom wel alle dagen van het jaar Vaderdag? Of misschien zijn die dagelijkse Vaderdagen er omdat mijn ventje effectief de beste papa van de hele wereld is...0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven