Zoeken
  • Julie Bekaert

Zomer 2020: eentje om nooit te vergeten

Bijgewerkt: 7 aug 2020De zomer van 2020: eentje om nooit te vergeten. Wellicht omwille van 2 redenen...

  1. Corona die iedereen zijn wereld op zijn kop heeft gezet

  2. Isolde die zich ontpopt als een klassieke peuter, vol deugnieterij, om zodoende onze werelden nog eens extra op zijn kop te zetten

De zomer werd gevuld door bubbelvrienden, talrijke bezoekjes aan de dierentuin, wandel- en fietstochtjes. En gelukkig kwam er nog een kers op de taart: samen met een kleine bubbel vrienden genieten van een weekje in Zuid-Frankrijk. Ik herhaal: het Zuiden van Frankrijk. Dus eerst moesten we een autotocht van 10 uur doorstaan om toch voor wat avontuur te zorgen! Gelukkig was er nu en dan Bumba om voor de nodige afleiding te zorgen, hoewel dat niet altijd paste in onze planning waarbij Isolde braaf de hele autotocht 's nachts zou slapen.

Alleszins, eens we er waren, konden we zonder enige Corona-zorgen genieten van het zwembad. Dat bleek ook nodig zijn aangezien het kwik flirte met de grens van 40 graden. Naast het zwembad-drijven, was er genoeg lekker eten, talrijke chips-momentjes, boekje lezen, spelletje spelen enzovoort... O ja, daarnaast ook nog een klein meisje die overal tussen loopt en haar eigen planning maakt. Een klein meisje dat soms wel wat afzag van de warmte (en continu "wam wam wam" zei), die dus voortdurend in het water wou staan en dus de nodige assistentie vroeg, die niet altijd wou eten en dus wat kopzorgen gaf aan haar mama. Maar bovenal een klein meisje die op de meest onverwachte momenten voor ultieme schattigheid zorgde en iedereen deed smelten.

Mont Ventoux: CHECK!

Onze reis kende trouwens 2 mooie hoogtepunten:

  1. een letterlijk hoogtepunt voor mijn ventje die de Mont Ventoux heeft opgefietst (zonder enige training vooraf) dus hoedje af!

  2. een figuurlijk hoogtepunt in de verbale communicatie van ons meisje: haar allereerste zinnetje werd uitgesproken op reis. We zaten met z'n allen aan tafel te genieten van een mooie zonsondergang, terwijl het eten in ons buikje nog mooi aan het verteren was. En plots zei Isolde "Daar is de maan!". Effectief iédereen aan tafel had het opgemerkt en was verbaasd: zei ze nu plots een volwaardige zin inclusief lidwoorden? Wauw! Kiekenvel!


Het was een topreisje. Even een beetje verder weg van die nieuwe Corona-realiteit. Maar het hoeft ook gezegd te zijn dat reizen met een kindje niet dezelfde rust kan geven als reizen zonder kindje. We hopen dan ook dat onze bubbel vrienden de reis voor herhaling vatbaar vinden. Toch even een kleine nota aan die mooie bubbel: jullie zijn GEWELDIG!


@ Hannes - de animator op reis, zowel in als naast het zwembad!

@ Matti - de favoriet bij uitstek van Isolde, de naam Matti zal nooit nog hetzelfde zijn :-) (zie sfeerbeeldje hieronder)

@ Linde - de privé-zwemlerares van Isolde, een TOPmadam waar ik echt naar opkijk!

@ Laura - naast een gedeelde social-media-verslaving en een gedeelde spelletjes-verslaving met Floris, vooral een pure madam die geen blad voor de mond neemt!


Nu zijn we inmiddels een paar dagen terug thuis en kunnen we alleen maar blijven na-genieten. Zeker nu de Corona-maatregelen (terecht) verstrengd werden...


Jammer genoeg is de hitte ons meegevolgd en moeten we dus ook thuis even zien te kampen met meer dan 35 graden. En deze keer zonder zwembad. Bij deze een lichte hint naar de grootouders om toch nog een zwembad te overwegen :-)

Het leven zoals het soms echt was: koelte opzoeken binnen & Bumba vragen om ons meisje te troosten

En dan nu snel een reis plannen met z'n tweetjes alleen...

In alle eerlijkheid: het eerste gespreksonderwerp met Floris eenmaal we terug thuis waren, was het volgende => een planning maken om op reis te gaan met z'n tweetjes, zonder ons kleine meisje. Klinkt dat een beetje cru? Goh, ik vind van niet. Het lijkt mij gezond en vooral heel leuk om nog eens in alle rust van mijn ventje te genieten zonder Bumba-muziek op de achtergrond. En om nadien terug te komen en ons meisje éxtra te kunnen knuffelen en nog liever te zien dan ooit tevoren! ♡ Hoewel ik betwijfel of de limiet niet al bereikt is...

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven