Zoeken
  • Julie Bekaert

Zomerlinde in Laarne

Bijgewerkt: 25 sep 2019


Geboortebos Laarne 2018

10 maart 2019. De jaarlijkse dag in Laarne waar alle kersverse ouders samenkomen om elks een boompje te planten in het geboortebos van 2018. Toen we de uitnodiging lazen, waren we vrij snel overwonnen door de charmes van ons dorpje. Baby Isolde moest en zou haar eigen boompje hebben in het geboortebos van Laarne!


ons toegangsticketje ツ

Op voorhand werd de vraag gesteld welke boom wij, als ouders, wouden planten. En met al onze natuurkennis (lees: nihil) zijn we toch even ten rade gegaan bij onze vriend Google. Google overtuigde ons dat de Zomerlinde de beste keuze was! (En ja, ik heb alle bomen op het keuzelijstje zorgvuldig bestudeerd op de Google-afbeeldingen-pagina, puur omdat het kan! ツ )


Bij aankomst in het geboortebos kregen we ook zelf de keuze waar juist we onze boom wouden planten. Gevoelsmatig ging de keuze voor de "5e boom in de rij, startend vanaf de ingang". Blij dat ik het tot nu toe heb kunnen onthouden, en dat het nu zwart op wit in mijn blog staat geschreven. En dat is nodig, want als er iéts is waarvan ik hoop dat baby Isolde het nooit van mij zal erven, is het mijn erbarmelijk oriëntatiegevoel...

de geboorte van Isolde's Zomerlinde ♡

En zo geschiedde... Papa Floris nam de traditionele rol op als échte vent om met al zijn mankracht (en schop) de Zomerlinde te planten. Isolde keek rustig toe vanuit haar maxi cosi, lekker cosy onder een warme regenbescherming. En ik nam een foto (uiteraard) om ook dit ogenschijnlijk banaal moment vast te leggen. Een klein (maar voor mij groots) momentje op een regenachtige dag in maart 2019... Ik zal het nooit vergeten! ツ


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven