Zoeken
  • Julie Bekaert

Zwemmen voor baby's

Zwemmen voor baby's. Samen met z'n drietjes voor de eerste keer naar een publiek zwembad. Eens zien of dat water enigszins andere effecten op ons meisje heeft dan ons eigen badwater.


Het avontuur begon al in de kleedkamers. Correctie: in een veel te klein kleedkamertje. Even wat chaos: letterlijk tegen elkaar drummen om ons aangekleed te krijgen. En Isoldeke lag op het ververskussen te denken: "wat gaan we nu in hemelsnaam doen?" Haar pampertje maakte plaats voor een zwempampertje en een zwemonderbroekje. En voilà: mama, papa en baby in zwemkledij. Klaar om te gaan zwemmen!

Zwemmen voor baby's = spatten à volonté!

Plots voelde ik een warm straaltje langs mijn benen lopen. En naïef als ik ben, vroeg ik me echt even af: mmmm, wat is dat nu? En toen kwam het besef: mijn meisje had pipi gedaan. Het perfecte bewijs dat zo'n baby-zwembad waar we naartoe gingen een bad ging zijn vl van verschillende soorten watertjes... :-) Alleszins, we moesten er uiteraard om lachen! En Isolde bleef zich afvragen wat er nu allemaal gaande was...


Hoe verliep het zwemmen? Goh, laten we het toch even hernoemen naar "zitten in water". Eerst even roerloos, starend naar al de chaos om ons heen. Overroepen door honderden decibels aan vreemde geluiden. Niet voor niets had ons meisje even wat tijd nodig om te acclimatiseren. Ook ik had het nodig. En stilletjes aan, na enkele lichte aanmoedigingen van papa lief, begon ze het leuke in te zien van zo'n zwempartij. Spatten in het water, gooien met haar badeendje, met de beentjes bewegen... Haar oogjes begonnen te fonkelen! En onze hartjes begonnen te smelten.


Voor herhaling vatbaar? Ja toch wel. We hopen nu en dan te blijven gaan zwemmen met z'n drietjes. Zelfs al moeten we hiervoor de nodige zweet en chloor-geurtjes doorstaan rondom ons heen. Zelfs al moeten we hiervoor sukkelend onze kleren aantrekken op veel te weinig vierkante meters. Zelfs al lukt het niet om effectief echt te "zwemmen"... Zitten in het water is OK voor ons. Want ons madam blijkt het leuk te vinden. En dat is wat telt ツ

Enkele minuten voor het pipi-incidentje ツ

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven